E-Commerce

Intern vs. ekstern e-commerce udvikling i din virksomhed: Fordele, ulemper og faldgruber

By January 6, 2023 No Comments

Uanset om du ejer en lille virksomhed der leder efter vækstmuligheder, eller om du er en stor og erfaren virksomhedsejer, der søger efter nye tilgange til at lede din forretning, giver e-commerce udvikling et hav af muligheder for vækst, udvikling og udforskning. Spørgsmålet er bare, hvordan man griber det an? 

Skal du ansætte en intern udvikler til e-commerce, der selvstændigt kan håndtere dit projekt? Eller har du brug for et helt team? Giver det mest mening for din virksomhed at ansætte udviklere på fuld tid eller lede efter eksterne e-commerce partnere? 

Det hele afhænger af hvilken type virksomhed du har. Der er mange faktorer at overveje. Det gælder alt fra størrelsen af ​​din virksomhed til hvilke varer eller tjenester du sælger. Derfor har vi i denne artikel opdelt de mest nyttige fakta, for at hjælpe dig med at finde den bedste løsning til at dække dinebehov indenfor e-commerce. 

Intern udvikling af e-commerce 

Intern e-commerce udvikling er præcis hvad navnet indikerer. Du hyrer et internt team af udviklere, som vil arbejde fuld tid på din virksomhed for at dække alle behov indenfor e-commerce. Afhængigt af din virksomheds størrelse kan det være nogle få personer eller en hel afdeling. Det afgørende er, at de udelukkende arbejder på dine projekter og løsninger.

Intern udvikling af e-commerce

Fordele ved intern e-commerce udvikling

Lad os starte med fordelene ved intern e-commerce udvikling. Bortset fra de mest oplagte såsom et betydeligt kendskab til din virksomheds kultur og værdier eller konstant adgang til teamet i løbet af arbejdstiden, omfatter den interne mulighed også andre fordele: 

1. Fuld kontrol 

Med intern e-commerce udvikling har du et team af udviklere, der udelukkende arbejder på dine forretningsløsninger. Du er ikke kun ansvarlig for processen, men du er fuldt ud informeret om alle aspekter af udviklingsprocessen. Udviklerne fokuserer udelukkende på dine forretningsbehov, og du kan hurtigt skabe handlingsrettede ændringer baseret på din forretningsstrategi og personlige observationer. 

Med et internt udviklingsteam kan du være sikker på, at de overfører din vision og dine værdier til løsningen og hurtigt fikser tingene i processen. 

2. Fuld dedikation fra teamet til dit projekt 

Med et internt team har du flere udviklere, der udelukkende arbejder på dine projekter, og du behøver ikke at bekymre dig om at finde de rigtige specialister separat til hvert projekt. 

Du kan også outsource dine e-commerce opgaver, og hyre et dedikeret team af udviklere. På den måde vil du også have et team af udviklere, der arbejder konsekvent på dine projekter. Som et plus kan du på denne måde skalere teamet efter dine behov og tilføje flere udviklere til projekterne, hvis det er nødvendigt – mere om det senere. 

3. Hurtig responstid 

Når du har et spørgsmål eller skal rette noget med det samme, er udviklerne kun én Slack-besked væk. Du kan forvente øjeblikkelig respons og assistance fra dit udviklerteam i deres arbejdstid. 

Dette er især praktisk, når der opstår problemer på platformen, der forhindrer dig i at få nyt eller øget salg. Med et internt team kan du forvente at få en quick-fix midlertidig løsning, før du foretager en grundig analyse og udarbejder en mere langsigtet løsning på problemet. 

Ulemper ved intern e-commerce udvikling

Nu er det tid til at gå videre til ulemperne ved intern e-commerce udvikling. 

1. Tidskrævende 

Et internt udviklingsteam vil ikke arbejde på de højtprioriterede opgaver hvert sekund hver eneste dag. Alle medarbejdere har brug for pauser til at trække vejret i løbet af dagen, og udviklere er ingen undtagelse. Som fuldtidsansat betaler du dem for hele tiden, uanset hvor mange timers arbejde de rent faktisk har brugt. 

Vi siger bestemt ikke, at e-commerce udviklere bruger tiden på at drikke kaffe ti gange om dagen, men når det kommer til at sammenligne interne omkostninger med omkostninger til outsourcing, er den anden mulighed mere økonomisk fornuftig på lang sigt udelukkende på grund af afregningen i timeløn. 

2. Dyr pris 

Det er sværere at finde en dygtig udvikler end du måske tror. Flere og flere specialister kommer ind på markedet, men behovet for dem vokser endnu hurtigere. Derfor stiger udviklernes lønninger i vejret. 

Lønniveauet for udviklere er ofte for højt for helt nyopstartede virksomheder eller hvis du som virksomhed har brug for et stort team. Du tænker måske, at det så kan være en løsning at ansætte nyuddannede specialister, der har lavere lønforventninger, men det kan der også være udfordringer i. 

3. Personaleafgang 

Det er ingen hemmelighed at udviklere ofte ikke er ansat i samme virksomhed i så lang tid. Der er stor efterspørgsel efter dygtige udviklere i webshopverdenen, og det er almindeligt, at konkurrenterne tager de mest professionelle udviklere til en højere løn og andre frynsegoder. 

Selvom du måske hurtigt kan finde en ny udvikler, skal en ny udvikler selvsagt bruge lidt tid til at tilpasse sig dit projekt og dit arbejde. På den måde koster det for dig og din virksomhed, hver gang du skal bruge tid på at forklare processerne og oplære nye udviklere. 

Desuden, selvom der er mange udviklere at arbejde med, tager det tid at finde den rigtige kandidat. Og jo mere tid du bruger på disse processer, jo flere penge taber du.  

Derudover er et aspekt også alle vurderings-, ansættelses- og onboarding-processerne, som du sandsynligvis vil foretage regelmæssigt med et internt udviklingsteam. Det er bestemt også noget, der gør indhak i budgettet. 

Ekstern e-commerce udvikling 

Lad os dykke ned i outsourcing af din virksomheds e-commerce udvikling. Hvad betyder det præcist? I stedet for at håndtere den tekniske del af din virksomhed internt, hyrer du et tredjeparts ecommerce bureau til at håndtere dine e-commerce behov. Grundlæggende er det et, for din virksomhed, fysisk fjerntliggende team af fagfolk, der arbejder på din e-commerce løsning, så du kan fokusere på andre dele af din virksomhed. 

Ekstern udvikling af e-commerce

Fordele ved ekstern e-commerce udvikling

Der er mange fordele ved at outsource e-commerce udvikling. Faktisk vil alle e-commerce virksomheder uanset størrelse kunne finde fordele, der matcher deres behov på den helt rigtige måde. 

1. Omkostningseffektiv 

Med outsourcing af dine e-commerce behov betaler du kun for det udførte arbejde. Ingen sygemeldinger, ingen ferie eller pensionskassebidrag. De fleste e-commerce bureauer arbejder på timebasis. Selvom omkostningerne ved outsourcing kan være højere i timen, viser det sig ofte i det lange løb at være billigere end at betale løn til fuldtidsansatte. 

Med et eksternt team ved du præcis, hvad du kan forvente af de fakturerede timer, og du kan planlægge dit budget derefter. Det giver dig også mere fleksibilitet, fordi du kan planlægge dit budget fra case til case. 

2. Højt ekspertise-niveau 

Når du outsourcer dine e-commerce opgaver, får du adgang til en bred vifte af udviklere med forskellige færdigheder og viden. Et godt tip er ikke nødvendigvis at vælge den mest erfarne udvikler, men den, der har arbejdet på lignende projekter før. 

På denne måde vil du ikke skulle bruge ekstra tid på at forklare processerne og rutinen. Du kan samtidig få deres unikke viden eller indsigt koblet til din virksomhed. Derudover behøver du, når du arbejder med e-commerce eksperterne, ikke tjekke de mindste detaljer i projektet, hvilket sparer dig for en masse tid på mikrostyring. 

En væsentlig fordel er også, at du kan ansætte allerede certificerede udviklere i stedet for at arbejde med udviklere, hvor der skal bruges ekstra tid og penge på at opnå certificering. 

3. Tidseffektivt 

De fleste outsourcing-virksomheder opkræver aflønningen pr. time, hvor prisen afhænger af projektets størrelse og arbejdets omfang. Med udgangspunkt i bureauets erfaring definerer bureauerne normalt præcist det nødvendige antal timer til det givne projekt. Ved at kende de anslåede omkostninger på forhånd, kan du eller dine projektledere planlægge mere effektivt. 

Nogle virksomhedsejere frygter at kommunikation kan blive et problem med udenlandske teams, men det er som oftest ikke tilfældet. Fjernteamledelse har udviklet sig hurtigt siden pandemiens udbrud, og med moderne teknologi er der mange muligheder for at styre et team på afstand enormt effektivt. Og bare rolig, du skal ikke vente i tre dage for at få svar fra udviklerne med presserende spørgsmål. 

4. Skalerbarhed 

Den sidste, men ikke mindste, fordel ved outsourcing er den komplette fleksibilitet og skalerbarhed, der følger med. 

Det kan eksempelvis være, at du har brug for et lille team af udviklere til dit nuværende projekt, men du ved med sikkerhed, at de næste par projekter vil kræve flere udviklere. Derefter kommer der måske endnu et par små projekter. Hvis dine udviklere var ansat internt, ville det være en udfordring, at du ikke kan ansætte og fyre udviklere konstant. 

Med en e-commerce partner kan du skalere dit udviklingsteam op og ned i forhold til dine nuværende behov og specifikationer. Hvis du eksempelvis har brug for udviklere til at håndtere en teknisk kompliceret opgave, kan du ansætte det nødvendige antal udviklere på timebasis. På den måde betaler du udelukkende for deres arbejde i stedet for at betale løn til et helt team for en forholdsvis lille mængde arbejde. 

Ulemper ved ekstern e-commerce udvikling

Selvom vi har undersøgt emnet nøje, har vi kun fundet én ulempe ved outsourcing af e-commerce udvikling. Og det er at finde den rigtige partner. Der findes en stort mængde e-commerce bureauer og virksomheder der tilbyder e-commerce tjenester. For et utrænet øje adskiller de sig ikke meget fra hinanden. 

Hvordan vælger du den rigtige partner, og er der virkelig stor forskel? Før du forpligter dig til et bureau, skal du sørge for at undersøge dets tidligere erfaringer og projekter. Selvom du har udset dig et bureau med mange års erfaring og gode succeshistorier, betyder det ikke nødvendigvis, at bureauet har arbejdet med projekter, der ligner dit eller skabt lignende løsninger. 

Du har brug for en partner med de nødvendige færdigheder og tekniske kompetencer til at udføre netop dine projekter. 

Fordele og ulemper ved intern versus ekstern udvikling af e-commerce

Opsummering 

Så hvad er bedst for din virksomhed? Et internt eller et eksternt udviklingsteam? Intern e-commerce udvikling har visse positive funktioner, men et eksternt samarbejde har de samme fordele inklusive nogle flere. 

Med et outsourcet udviklingsteam bruger du ikke kun færre penge på udviklingen, du  kommer også til at arbejde med de specialister med den mest relevante faglige erfaring og de største kompetencer. Du kan skalere teamet op og ned afhængigt af dine projekter. Og hvis du ikke vil have forskellige mennesker til at arbejde på dine projekter, kan du altid hyre et dedikeret team, hvor de samme mennesker tager sig af dine projekter. 

Hvis du har nogle spørgsmål eller ønsker at ansætte et dedikeret team af e-commerce udviklere med det samme, så kontakt os meget gerne!