E-Commerce

Hyvä Themes til din Magento webshop

By January 6, 2023 January 11th, 2023 No Comments

Hvis du hurtigt vil bygge en effektiv frontend til din webshop, er Hyvä Themes den bedste måde at gøre det på. Lyder det ikke interessant? Lad os dykke ned i det sammen.  

Magentos frontend tilbyder et out-of-the-box frontend framework kendt som LUMA stack. Men det er ikke den mest praktiske stack at arbejde med. Den er langsom, har kompleks navigation og er ikke blevet opdateret siden udgivelsen af ​​Magento 2. Der findes mange bedre alternativer til LUMA stack, der gør det muligt at opbygge profitable webshops meget hurtigere og med højere effektivitet. 

I dette indlæg kommer vi ind på hvad Hyvä Themes er. Vi dykker ned i dets struktur og fordele, og hvordan Magento 2 virksomhedsejere kan bruge det til deres fordel. 

Hvad er LUMA stack? 

De fleste e-commerce platforme har standardtemaer som er lige til at bruge for kunderne. Ved Magento 2 er det LUMA stacken. Faktisk er 90 % af de Magento 2 temaer, der er blevet oprettet startet med et LUMA framework. 

LUMA stack blev frigivet i 2016 som en del af Magento 2-applikationen. I modsætning til Magento 2, som konstant opdateres, er LUMA ikke blevet opdateret siden lanceringen. At være ni år i teknologiens verden, er det samme som at være en dinosaur i nutidens verden. Så mens LUMA var et effektivt værktøj i begyndelsen, er LUMA nu forældet teknologi. 

Især det store brug af JavaScript resulterer i langsom og ineffektiv frontend-ydelse. Da hver side indeholder enorme JavaScript- og CSS-filer indlæses siderne meget langsommere end andre. 

Derudover betyder dens komplekse struktur, at udviklere skal bruge mere tid på at udvikle nye temaer. Det tager altså rigtig lang tid at tilføje brugerdefinerede funktioner med LUMA stack. Og mere tid betyder flere omkostninger i udviklingsprocessen. 

Hvad med Hyvä Themes? 

Hyvä Themes sigter mod at eliminere LUMAs udfordringer ved målrettet at fokusere på de afgørende punkter ved Magento 2 frontend udvikling. For eksempel har Hyvä Themes et enkelt JavaScript framework: Alpine.js. Med dette framework behøver du ikke hundredvis af JavaScript-filer og overfyldte biblioteker som forsinker sidens indlæsningstid. På denne måde er du ikke afhængig af den komplekse frontend-kodebase, der sænker ydeevnen og gør udviklingsprocessen længere. 

Et andet væsentligt element ved Hyvä Themes er den kortere indlæringskurve for udviklerne. Da der ikke er nogen kompleks kodning og struktur, kan nye udviklere nemt og hurtigt komme i gang med projekterne. Udviklerne kan bygge Magento 2 frontend meget hurtigere ved at arbejde med lette og brugervenlige frameworks. På denne måde får du alle fordelene ved den oprindelige Magento 2 frontend, men uden alle ulemperne. 

Hvis du stadig ikke er overbevist er her endnu et argument: Hyvä Themes scorer op til 100 ud af 100 på tværs af Googles core web vitals. Det gælder både desktop- og mobilversioner. Det kan da ikke være bedre. 

Når du arbejder med LUMA, starter du fra bunden med performancemålinger og arbejder dig til tops. Med Hyvä Themes starter du lige fra toppen. 

Hvordan startede det hele?

Det hele startede med den hollandske udvikler Willem Wigman. Eller faktisk startede det mere præcist med hans kone. Hun ville starte en lille e-commerce virksomhed og bad Wigman om at lave en hjemmeside til den. Han ønskede ikke at arbejde med LUMA stack og besluttede at prøve at bygge en ny løsning. 

Løsningen han fandt på er i dag kendt som Hyvä Themes. Ideen var at fjerne alt fra frontenden og starte helt fra bunden. Wigwam startede med et helt tomt website og indsatte derefter to frameworks, som han tidligere havde arbejdet med: Tailwind CSS og Alpine JS. 

Fordele ved Hyvä Themes 

Lad os gennemgå nogle af de aspekter ved Hyvä Themes, der gør det til et perfekt valg for Magento 2-webshops.

Hastighed og performance

Speed and performance

LUMA tilbyder en arkitektonisk struktur der sænker forsidens ydeevne, især når det kommer til mobile enheder og svagere internetforbindelser. Hyvä Themes giver derimod hurtig hastighed uanset forbindelseshastigheden eller den anvendte enhed. 

Du får altså en stærk sideindlæsningshastighed med Hyvä Themes, men hvorfor er det vigtigt?  

For det første bidrager det til søgemaskineoptimering. Søgemaskiner rangerer hurtigtydende websites højest. Stor sideindlæsningshastighed betyder således højere organisk synlighed. 

For det andet påvirker det brugerfastholdelsen. 40 % af brugerne forlader websites, der tager mere end 3 sekunder at indlæse. Hvis din side er for langsom, må du altså forvente høje afvisningsprocenter og færre konverteringer. Hyvä Themes fungerer også hurtigere end den nye Adobe frontend PWA-studio. Selvom det nye framework endnu ikke er færdigt, kan du allerede opnå de samme præstationsfordele, men med mindre udviklingsomkostninger. 

Konverteringsrater

Konverteringsrater

Du har helt sikkert hørt det før – at langsom sideindlæsningshastighed fører til færre konverteringsrater. En forsinkelse på blot 1 sekund fører til en reduktion på 7 % i konverteringen. Det virker måske ikke til så meget, men forestil dig at miste 7 % i konvertering over et år. Det er en betydelig mængde indtægter, som din virksomhed kan miste. Men den gode nyhed er, at du kan undgå det helt med Hyvä Themes. 

Færre omkostninger og mindre udviklingstid

Færre omkostninger.

Det er nemmere for udviklere at arbejde med Hyvä Themes på grund af den simple arkitektur. Udviklerne arbejder med moderne webudviklingsværktøjer og bruger mindre tid på at finde ud af frontend-kodning og håndtering af adskillige filer. Derudover er det lettere for udviklerne at fokusere på nye funktioner og funktionalitet. 

Det er altså simpel matematik, at jo lettere det er for udviklerne at opbygge med Hyvä Themes, jo mindre tid bruger de på kodning – og jo færre penge skal du bruge på udviklingen. Så du får altså ikke kun en hurtigere løsning, men betaler også færre penge for det. 

Stort fællesskab

Stort fællesskab

Selvom Hyvä Themes er et ganske nyt produkt, har det allerede samlet et bredt fællesskab af udviklere omkring sig. Hvad kan det gøre for dig? 

Når der er et stort open source-fællesskab af udviklere omkring et produkt eller en løsning, giver det mulighed for konstant udvikling. Der er utallige udvidelser udviklet af forskellige fagfolk, som du kan bruge til at forbedre dit produkt. 

Det betyder også at der er en bred vifte af udviklere med forskellige baggrunde og færdigheder, der kan arbejde på dit produkt. Uanset specifikationerne ved din webshop kan du altid finde en udvikler, der har det perfekte sæt færdigheder til at arbejde sammen med dig. 

Fleksibilitet

Flexibilitet

Hvis du vil prøve Hyvä Themes, men allerede har en Magento 2-side, kan du nemt skifte til det nye tema. 

Du behøver ikke at starte en ny webshop eller geninstallere Magento 2. Du kan blot erstatte det nuværende tema med et nyt og undgå at starte helt fra bunden med backend-opbygningen. 

Hvis du derimod starter et nyt projekt på Magento 2 eller migrerer fra Magento 1, er det lige så nemt at bruge Hyvä Themes. Den eneste ting at huske er, at Hyvä Themes ikke er tilgængelige på Magento 1 men kun på Magento 2. 

Hvad med ulemperne ved Hyvä Themes?

Hyvä Themes giver mange fordele til Magentowebshopejere. Men ligesom ethvert andet værktøj er det ikke en perfekt løsning for enhver virksomhed. Hyvä Themes har også nogle ulemper – lad os gennemgå nogle af dem.

Kompatibilitet med Magento-versioner

Hyvä Themes er kun tilgængelige for Magento 2.4 og nyere versioner. Det virker altså ikke på de tidligere versioner. Hvis du bruger en tidligere version af Magento, skal du dog overveje at opgradere den, for Hyvä Themes ikke er det eneste værktøj, der kræver den nyeste version af Magento. 

Check out

Hyvä Themes er ikke kompatibel med den check out-funktion som Magento 2 har. Men det giver dig et par alternative betalingsmuligheder, som du kan udforske. 

De fleste af udviklerne bruger LUMA check out fallback-udvidelsen. Den er inkluderet i licensen og giver dig mulighed for at bruge Magento 2 out-of-the-box check out. Du kan også installere enhver tredjeparts check out-udvidelse. 

Desuden arbejder Hyvä Themes-teams på at udvide værktøjets funktionalitet endnu mere og introducere yderligere betalingsløsninger, der er kompatible med Hyvä Themes frameworks. 

Ingen understøttelse af tredjepartsudvidelser

Ikke alle tredjepartsudvidelser vil virke med det samme med Hyvä Themes. Du skal have en udvikler til at ændre koden og få dem til at fungere. De fleste Magento-moduler er skrevet på samme måde som LUMA, så når du bruger Hyvä Themes skal Javascript og templates omskrives for få det til at passe sammen. 

Det lyder mere kompliceret end det faktisk er, og dygtige udviklere vil klare disse opgaver ret hurtigt. Omskrivningen er også kun nødvendig for outputtet for frontend på din webshop. Med hensyn til backend-kodningen, de eksterne integrationer og adminpanel-relateret output, behøver du ikke at ændre noget. 

Derudover har Hyvä Themes-teamet arbejdet på dette problem for at gøre det nemmere for dig. Svaret er Hyvä Themes’ kompatibilitetsmodulbibliotek. Biblioteket er inkluderet i Hyvä Themes-licensen og inkluderer forskellige kompatibilitetsudvidelser, der er udviklet af Hyvä Themes open source-fællesskabet. 

For eksempel udviklede fagfolk fra open source-fællesskabet Magento 2-udvidelserne Klaviyo og Klevu. Det samme med Mageworx Layered Navigation og Mageplazas Instagram-feed, der nu er tilgængelige i Hyvä Themes-biblioteket. Mange udviklere og virksomheder bidrager med deres udvidelser til det nævnte bibliotek, så hver gang du har brug for en udvidelse, kan du bare bladre igennem biblioteket og vælge en. 

Adobe Commerce-kompatibilitet

Hyvä Themes er kompatibel med alle Magento 2 Open Source-funktioner men ikke med Adobe Commerce. Hyvä Themes-teamet arbejder dog på at gøre frameworket fuldt ud kompatibel med Adobe Commerce i den nærmeste fremtid.

Omkostninger til licens

Selvom Hyvä Themes har et stort fællesskab af udviklere der deler kodning, er det ikke fuldt ud open source. Men prisen for Hyvä Themes-licensen billig! 

Du betaler én gang for licensen og prisen er under 8000 kroner. Selvom du har flere Magento 2-webshops, er den ene licens alt du behøver for at bruge Hyvä Themes. 

Licensen dækker derudover alle fremtidige opdateringer, support fra fællesskabet, adgang til kodning, online dokumentation osv. 

Hvis du overvejer at genopbyge din Magento 2-frontend, vil den enkelte licens til Hyvä Themes spare dig for mindst det dobbelte af udviklergebyrerne. Du sparer ikke kun penge på startomkostningerne, men også på den fremtidige udvikling. 

Hyvä Themes udholdenhed

Hvis du spekulerer på, om Hyvä Themes vil stoppe med at understøtte frameworket, kan vi godt forstå dig. Dette er en reel udfordring for alle webshopejere, der bruger Hyvä Themes. Men svaret er virkelig enkelt. Det vil de ikke. Hyvä Themes er kommet for at blive og erobre markedet. 

Og selvom der skulle ske noget uforudsigeligt, vil Hyvä Themes fortsætte med at vokse med hjælp fra udviklernes fællesskab. 

Opsummering 

Hyvä Themes er et perfekt framework at bruge til Magento 2 frontend. Det har masser af funktioner og funktionalitet, og det kan bruges til at matche ethvert produkts behov. Med Hyvä Themes vil din webshop være af første klasse med hensyn til hastighed og ydeevne, og du kan skabe en webshop med øgede konverteringsrater og salg. 

Hvis du har flere spørgsmål om Hyvä Themes, så sender du bare en besked i vores retning.